News
Loading...

Monopolul Oil Terminal va fi spart. Gigantul american Archer Daniels Midland construieste un nou terminal de petrol

In cadrul obiectivului se vor realiza operațiuni de încărcare/descărcare produse petroliere si petrochimice lichide vrac in rampa CF, rampa Auto si rampa dana maritima. Produsele stocate si vehiculate in cadrul obiectivului sunt: benzine, motorine, pacura (LFO), uree lichida, biodiesel si ulei vegetal. Produsele se vor stoca intr-un parc de 20 rezervoare de cate 16.000 mc capacitate, prevazute cu manta dubla.
Următoarele instalații si clădiri sunt propuse a fi construite:
- Retea de conducte produse lichide pentru operatiuni de descarcare/incarcare intre nave si capacitatile de stocare (rezervoare), cisterne auto si vagoane cisterna.
- Conducte pentru utilitati: aer instrumental, ulei, abur, apa calda si apa rece.
- Doua rampe incarcare/descarcare vapoare si barje in dana 85, dotate cu 7, respectiv 6 brate marine complet echipate.
- Racord CF si Rampa CF compusa din 2 linii si 20 posturi/rampa, cu un sistem de cantarire dinamic la intrarea in rampa.
- Rampa Auto cu 3 insule, cu posibilitate de incarcare benzina/motorina pe sus, stanga si dreapta.
- Parc de 20 rezervoare de stocare, supraterane, verticale, avand un volum de stocare de 16000 mc fiecare, prevazute cu manta dubla.
- Statii de pompare pentru descarcare/incarcare produse in Dana 85 si rampele CF si auto; acestea sunt formate din pompe centrifuge cu debite cuprinse intre 120÷500 mc/h, ce vor fi amplasate pe platforme betonate sub soproane metalice.
- Gospodarie de ulei pentru stocarea uleiului diatermic utilizat la umplerea instalatiilor de transfer de caldura. Uleiul va fi depozitat intr-un rezervor metalic de 200 l capacitate, amplasat in tava metalica.
- Statie pompe si retea apa PSI: se prevede o staţie de pompe cu sursa de apa direct din mare si o retea inelara de apa de incendiu, din ţeavă de polietilenă, la care se vor racorda hidranţi de incendiu supraterani, gospodaria de spuma, sisteme de stingere si racire rezervoare si rampele de incarcare/descarcare.
- Centrala termica dimensionata pentru prepararea aburului necesar mentinerii temperaturii la rezervoarele care depoziteaza produsele congelabile (uree, ulei biodiesel, LFO – motorina grea).
- Pavilion Administrativ – atelier mecanic: constructie din zidarie avand regim de inaltime P+I; la parter se vor asigura functiunile de atelier mecanic si vestiare, iar la etaj vor fi spatii administrative. Prepararea apei calde menajere si incalzirea cladirii administrative va fi realizata utilizand o centrala termica murala montata in sala de mese.
- Racord apa potabila pentru alimentarea Pavilionului Administrativ
- Retele canalizare ape industriale, chimice (pentru uree), menajere si pluviale
- Racord energie electrica 6kV cu montare a doua Posturi de transformare PT 6/0.4kV, instalatii electrice de forta, de joasa tensiune, de curenti slabi, de legare la pamant .
- Instalatii de automatizare, sistem de gestiune stocuri, intrari, expeditii
- Sistem de detectie incendiu
- Sistem de supraveghere video a intregului terminal
- Cabina poarta
- Imprejmuiri si porti metalice
- Sistem de supraveghere video a intregului terminalfoto: unknown0408
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment