News
Loading...

4.5 milioane de euro pentru amenajarea parcului Belona din Eforie

Lacul Belona din orașul Eforie va fi amenajat cu fonduri Regio: Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică - Lacul Belona, orașul Eforie”.

Proiectul va fi realizat de Primăria orașului Eforie și are o alocare de peste 4,5 milioane euro. Obiectivul este readucerea pe harta turistică a unui obiectiv natural aflat într-o accentuată stare de degradare. Primaria Eforie va ecologiza lacul și va amenaja împrejurimile prin construirea de alei pietonale, spații verzi și o pistă de biciclete în lungime de 1,2 km. Vor fi create infrastructurile conexe de utilitate publică - iluminare publică, mobilier urban, cișmele de băut apă. O promenadă de tip ponton și un turn belvedere cu înălțimea de 20 m vor fi punctele noi de atracție în aria lacului Belona din Eforie.De investițiile din fonduri europene vor beneficia atât locuitorii orașului Eforie, cât și investitorii locali.

Proiectul este finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară – 7. Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții - 7.1 Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment