News
Loading...

Bani de la Guvern pentru o noua gradinita in Eforie Nord

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a aprobat pe lista de finantare prin Programul National Dezvoltare Locala 2017-2020 obiectivul ,, Gradinita cu program prelungit - Eforie Nord, cu valoare alocata din bugetul de stat de 4.578.993,58 lei.

Obiectivul de investitie ce urmeaza sa fie realizat pe un teren in suprafata de 3700 mp, situat in Eforie Nord, b-dul Alexandru Lapuşneanu, nr. 77 va fi o cladire noua cu parter si etaj si va cuprinde sali de clasa, sali de dormit, zona de luat masa, cabinet medical, bucatarie, vestiare, grupuri sanitare, spatii de depozitare, spalatorie-uscatorie, spatiu tehnic si birouri. In exterior, vor fi amenajate locuri de joaca cu leagane, zona de relaxare, zona de parcare si platforma de acces.

Construirea unei gradinite cu program prelungit in orasul Eforie este una dintre prioritatile administratiei publice locale, fiind necesara populatiei, intrucat, in prezent, in Eforie Nord, exista o singura gradinta de stat cu program normal, cu o capacitate de 75 de copii, situata in aproprierea Scolii Gimnaziale nr.1.
Gradinita va fi amplasata la vest de strada Traian pentru a deservi familiile care locuiesc in jurul noului cartier. Conform Recensamantul din 2011 in categoria de varsta 0-5 ani se incadrau 495 copii, populatia din Eforie Nord fiind mai numeroasa decat cea din Eforie Sud, fapt pentru care mai mult de jumatate din copii vor fi din Eforie Nord, minim 247 copii .

Primaria Eforie considera ca educatia copiilor mici este foarte importanta la nivel local si apoi national iar esentiala este prima integrare in sistemul de invatamant al unui copil si o prima abordare a conceptului de relationare.

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a informat administratia publica din Eforie ca incheierea contractului pentru proiectul aprobat la finantare prin PNDL 2017-2020 se poate face pana la data de 31 decembrie 2017.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment