News
Loading...

Decizie finala. Vom cumpara elicoptere militare de atac americane dar produse in Romania

Pentru prima data in istorie Fortele Aeriene Romane vor detine elicoptere militare de atac. Astazi premierul Mihai Tudose a anuntat decizia finala privind aceasta achizitie. Romania va cumpara elicoptere militare americane Bell. Mai mult acestea vor fi fabricate in Romania, iar mentenanta se va face tot in tara noastra."În cadrul întâlnirii avute astăzi cu reprezentanţii companiei Bell Helicopters am făcut pași importanți pentru achiziţionarea de elicoptere de atac și pentru ca, în viitor, elicopterele să se poată fabrica în România. Această decizie va avea un impact considerabil asupra dezvoltării economice a țării noastre, fiind, în același timp, un generator de securitate în zonă." - Mihai Tudose


Din informatiile preliminare se pare ca va fi vorba de o flota de elicoptere AH-1Z Viper. Acestea sunt cele mai moderne elicoptere de atac si singurele tari care le au in dotare sunt Statele Unite si Pakistan.

foto: http://www.bellhelicopter.com/

“In the beginning, the first 5-6 helicopters would be produced in the US, a process involving Romanian specialists, the transfer of technology and the training of specialists being gradual. It is a process that takes quite a while, namely 4-5 years.” - Bell Helicopter deputy president Richard Harris.

Elicopterele vor fi produse la Brasov.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment